Effectieve marketing

Iedere ondernemer ontleend zijn bestaansrecht aan het hebben van klanten. Voldoende klanten en bij voorkeur betalende klanten. Met de grote schare aan concurrenten is het echter niet altijd even makkelijk om voldoende klanten aan te trekken. De roep om effectieve marketing wordt daarom steeds groter. Maar hoe werkt dat dan zal menigeen zich afvragen, marketing is namelijk iets anders dan lukraak advertenties plaatsen in het plaatselijke sufferdje of het lokale sportteam sponsoren. Om voldoende klanten aan te trekken is er meer nodig. We bespreken het hier!

Marketing helpt consumenten een keuze te maken. Deze keuze wordt beïnvloed door het gevoel wat de consument heeft bij de manier waarop u uw producten aanbiedt. Marketing beantwoordt daarmee de vraag of en in hoeverre u de klantebehoeften naar wens gaat vervullen. Dit heeft dus alles te maken met het totale “gevoel” dat men krijgt bij uw totale aanbod. Sponsoring, adverteren en alle andere manieren om uzelf in de markt te zetten zullen synergie moeten creeren zodat er maar één gegadigde is binnen uw branche: uw onderneming!

Het lijkt er vaak op dat marketing wordt weggezet als een noodzakelijk kwaad. Om nu direct te zeggen dat er altijd een causaal verband bestaat tussen een zwak marketingplan en het “mislukken” van een onderneming gaat een stap te ver. Toch is het zo dat de meeste succesvolle ondernemingen een sterk marketingapparaat hebben.

Synergie is ook voor kleine ondernemers, starters en ZZP-ers het antwoord op de vraag hoe effectieve marketing toe te passen. Wanneer u hier richting voor nodig heeft kan het boek get all the clients you need u de goede kant op sturen. Het eerste hoofdstuk is gratis, lees dat dus vooral om te bepalen of deze methode ook voor u geschikt is.

Zoals gezegd zal kwalitatieve marketing zeker een bijdrage leveren aan het succes van uw onderneming. Maar dit is niet alles, want wanneer u een slecht product heeft zal de negatieve publiciteit u alsnog de das om doen. U zult de voordeur wagenwijd open moeten zetten en de achterdeur hermetisch af moeten sluiten zodat u op verschillende manieren vooruit kunt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: